nurmialex

Kempeleen kitsas hoitajat ditsas!

Tehdään alkuun heti yksi asia selväksi. Lähi- ja sairaanhoitajat tekevät tällä hetkellä normaalit työvuorot listan mukaan. Kyseessä ei ole lakko. 

Hoitajat eivät ole vastuussa mahdollisesta potilasturvallisuuden vaarantumisesta, se on työnantajan vastuulla. Jos potilasturvallisuus vaarantuu jo vuorokauden ylityökiellon jälkeen, jotain varmasti on vialla itse systeemissä.

Hoitajat hakevat oikeutettua kompensaatiota lomarahojen leikkaamisesta. Lomarahojen leikkaaminen "sovittiin" osana Kiky-sopimusta. Muistattehan tämän Juha Sipilän, ase ohimolla tyyppisen sopimuksen. 

Tämä tilanne paljastaa sen, miten kieroutunut tilanne koko hoitoalalla on, ylityöt on uusi normaali. Terveydenhoitopiirimme eivät toimi ilman jatkuvia ylitöitä. 

Osaltaan tilannetta on ollut kehittämässä alueellisten yksiköiden alasajo ja keskittäminen suuriin keskuksiin. Henkilökunnan minimimitoituksella vedetään läpi valtavia asiakasmääriä, ja kaikki, myös ei akuutit tapaukset ohjautuvat päivystyksiin.

Ajattele tilanne omalle kohdallesi. Teet jatkuvasti ylitöitä, kiitoksena saat lomarahojen leikkaamisen. Kun päätät tehdä vain suunnitellut työvuorot listan mukaan, olet ahne joka ei välitä ihmisten hengestä. 

Tässä asiasssa kaikki tuki menee hoitajille! Mahdolliseen työtaisteluun löytyy kyllä solidaarisuutta muiltakin.

 

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005556808.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Suomessa koulutetaan tarpeeksi hoitajia, ongelmana on että koulutetuista osa juoksee kiljuen karkuun ekan vuotensa aikana ja osa jää työkyvyttömyyseläkkeelle ensimmäisen parin vuoden aikana.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Syyttävä sormi kääntyy sikariportaaseen. Organisaatioita johdetaan huonosti, varmasti. Vai todistammeko kansallisen konkurssimme karua realiteettia? Liian kallis järjestelmämme ei kykene täyttämään nykyisiä velvoitteitaan ilman velalla rahoitettuja menolisäyksiä.

Asioita on alettava tarkastelemaan pelastusveneen varalaidan korkeuden näkökulmasta. Tai sitten ei.

Toimituksen poiminnat